Wolverine Vs. Deadpool: Kim Daha Güçlü?

Wolverine Vs. Deadpool: Kim Daha Güçlü?

Wolverine Vs. Deadpool: Kim Daha Güçlü?

wolverine vs deadpool

Wolverine Vs. Deadpool: Kim Daha Güçlü? Bu yazımda Deadpool ve Wolverine savaşsalar kim galip gelir, hangisinin güçleri, yetenekleri daha iyi konularını anlattım.

Wolverine VS Deadpool savaşsa sizce kim galip gelirdi? Yorumlarda fikrinizi belitmeyi unutmayın!

Bildiğiniz üzere Deadpool da Wolverine de Weapon projesi kapsamında birer silaha dönüştürüldüler ama şimdi size herkesin yanlış veya eksik bildiği bir gerçekten bahsedeceğim. Bu projenin adı Weapon X değil, Weapon Plus.

Weapon X ile ilgili bilmemiz gereken ilk şey: oradaki "X" bir harf değil sayı, roma rakamını temsil ediyor. Yani aslında Weapon 10 olarak okunması gerek.

V e evet aklınızdaki soruyu duyuyorum: eğer bu Weapon 10 ise bunun öncesi de olması gerek öyle değil mi? Weapon 9, Weapon 8, Weapon 7...

Wolverin'e weapon x programı

Weapon Plus'ın himayesinde yürütülen bir süper asker projesi olan bu proje, mutantları şablon olarak kullanarak onuncu nesil mükemmel askerler yaratmayı amaçlıyordu. Wolverine ve Sabretooth, Romulus'un emriyle projeye katıldılar ve mutant iyileştirme faktörleri proje için büyük bilimsel değer taşıyordu. Başarılı olan deneylerdeki deneklere ise Weapon 0, Weapon 1, Weapon 3 gibi isimler veriliyor.

Bu projenin ilk başarılı olan deneği, yani Weapon 0, hepimizin bildiği adıyla Captain America. Captain America’nın “süper asker serumu”, Wolverine’in iskeletini adamantiumla kaplayacak olan Weapon X programı ile aynı proje içinde geliştiriliyor.

Wolverine ve Deadpool'un birçok karşılaşması olmuştur, ancak somut anlamda nadiren yanıtlanan bir soru hangisinin daha güçlü olduğudur, Wolverine mi Deadpool mu? Bununla birlikte, maceralarına ve başarılarına bakıldığında, bazı sonuçlar çıkarılabilir.

Öncelikle kısaca Wolverine'nin yeteneklerine göz atalım, Wolverine aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi insanüstü yeteneğe sahip bir mutanttır:

Wolverine'nin Güçleri

Wolverine'nin güçlerinin tablo şeklinde karşılaştırması

Wolverine, rejeneratif iyileşme faktörü, kirletici bağışıklığı, yorgunluk direnci, yavaşlatılmış yaşlanma, telepatik direnç, geri çekilebilir kemik pençeleri, sıcak pençeler, insanüstü keskin duyular, insanüstü güç, insanüstü hız, insanüstü dayanıklılık, insanüstü dayanıklılık, gelişmiş refleksler ve çeviklik ve hayvan empatisi dahil olmak üzere bir dizi insanüstü yeteneğe sahip bir mutanttır.

Wolverine'in iyileşme faktörü, ölüme yakın yaralanmalarda bile hasar görmüş veya tahrip olmuş doku ve organları hızla yenilemesini sağlar. Bu sayede kurşun yaralarından, bıçak yaralarından ve hatta başının kesilmesinden bile saniyeler içinde iyileşebilir. Ayrıca kaybettiği uzuvları ve organları da yeniden büyütebilir.

Wolverine büyük bir patlamadan iyileşme özelliği sayesinde kurtuluyor

Wolverine'in kirletici bağışıklığı onu zehirlere, virüslere, hastalıklara ve çoğu ilaca karşı bağışık hale getirir. Çok çeşitli toksinlere ve patojenlere maruz kalmıştır, ancak hiçbir zaman enfekte olmamış veya zehirlenmemiştir.

Wolverine'in yorgunluk direnci, onu fiziksel aktiviteden kaynaklanan yorgunluk zehirlerine karşı kısmen dirençli hale getirir.

Wolverine'in yavaşlatılmış yaşlanması, normal bir insandan çok daha yavaş yaşlandığı anlamına gelir. Yaşı 100'ün üzerindedir, ancak hala en iyi dönemindeki bir adamın sağlığına, görünümüne ve fiziksel canlılığına sahiptir.

Wolverine'in telepatik direnci onu telepatik sondalara karşı dirençli kılar. Bunun nedeni iyileşme faktörü ve doğal zihinsel dayanıklılığının bir kombinasyonudur.

Wolverine'in geri çekilebilir kemik pençeleri doğal olarak keskin ve serttir ve çoğu malzemeyi delebilir. Adamantium ile bağlandıktan sonra pençeler yok edilemez hale geldi.

Wolverine

Wolverine'in sıcak pençeleri, dirilişinden sonra geliştirdiği yeni bir yetenektir. Pençeler saniyeler içinde birkaç bin dereceye kadar ısınabilir.

Wolverine'in insanüstü keskin duyuları karanlıkta görmesini, uzaklardan gelen sesleri duymasını ve insanları kokularından takip etmesini sağlar.

Wolverine'in insanüstü gücü 800 kilonun üzerinde ağırlık kaldırabilmesini sağlar.

Wolverine'in insanüstü hızı, insanüstü hızlarda hareket etmesini sağlar.

Wolverine ve Örümcek Adam savaşıyor

Wolverine'in insanüstü dayanıklılığı ve dayanıklılığı, kendisini en yüksek verimlilikte birkaç gün boyunca zorlamasına olanak tanır. Wolverine'in insanüstü dayanıklılığı, yaralanmadan büyük fiziksel cezalara dayanabileceği anlamına gelir. Wolverine'in gelişmiş refleksleri ve çevikliği, saldırılardan kolaylıkla sıyrılmasını ve akrobatik hareketler yapmasını sağlar. Wolverine'in hayvan empatisi, hayvanları sınırlı ölçüde anlamasını ve onlarla iletişim kurmasını sağlar. Genel olarak Wolverine çok güçlü ve çok yönlü bir mutanttır. İyileştirme faktörü ve Adamantium iskeleti onu neredeyse yok edilemez kılar ve diğer insanüstü yetenekleri onu zorlu bir rakip haline getirir. Yetenekli bir göğüs göğüse dövüşçü ve bir silah ustasıdır. Wolverine aynı zamanda yetenekli bir iz sürücü ve hayatta kalma uzmanıdır. Her takım için değerli bir varlık ve zorlu bir düşmandır.

Wolverine (Logan) adamantium iskeleti

Wolverine ve Deadpool'un ortak yeteneklerinden en belirgini tabii ki iyileşme faktörleri. Hangisinin iyileşme faktörü daha iyi olabilir sizce? Bu soruyu cevaplamadan önce Deadpool'un yeteneklerine de kısaca bir göz atalım.

Deadpool'un Güçleri

Deadpool'un güçlerinin tablo şeklinde karşılaştırması

Deadpool, ne kadar şiddetli olursa olsun herhangi bir yaralanmadan sonra yenilenmesini sağlayan insanüstü bir iyileşme faktörüne sahip çok yetenekli bir suikastçı ve paralı askerdir. Ayrıca zehirlere ve hastalıklara karşı bağışıklığı vardır ve insanüstü güç, hız, dayanıklılık, çeviklik, refleksler ve dayanıklılığa sahiptir. Buna ek olarak, telepatik olarak bağışıktır ve ele geçirilmeye karşı dirençlidir.

Deadpool

Deadpool'un iyileşme faktörü mutant Wolverine'inkinden türetilmiştir. Hasar görmüş veya tahrip olmuş vücut dokularını sıradan bir insandan çok daha hızlı ve etkili bir şekilde yenilemesini sağlar. Bu, kurşun yaralarından, bıçak yaralarından ve hatta başının kesilmesinden saniyeler içinde iyileşebileceği anlamına gelir. Ayrıca kaybettiği uzuvları ve organları da yeniden büyütebilir.

Deadpool'un iyileştirme faktörü aynı zamanda onu zehirlere ve hastalıklara karşı bağışık hale getirir. Çok çeşitli toksinlere ve patojenlere maruz kalmıştır, ancak hiçbir zaman enfekte olmamış veya zehirlenmemiştir. Bu onu çok tehlikeli bir rakip yapar, çünkü geleneksel yöntemlerle öldürülemez.

Deadpool

İyileştirme faktörüne ek olarak, Deadpool ayrıca insanüstü güç, hız, dayanıklılık, çeviklik, refleksler ve dayanıklılığa sahiptir. Kendisi 362 kilo kaldırabilecek kadar güçlüdür ve eğitimli bir atlet kadar hızlı koşabilir. Ayrıca yiyecek ya da su olmadan günlerce hayatta kalabilir.

Deadpool'un refleksleri o kadar hızlıdır ki, silah ateşinden ve saldırılardan kolayca kaçabilir. Ayrıca çok çevik ve hünerlidir ve kolayca akrobatik hareketler yapabilir. Dayanıklılığı da olağanüstüdür ve çok fazla fiziksel cezaya dayanabilir.

Fiziksel yeteneklerine ek olarak, Deadpool telepatik olarak da bağışıktır ve ele geçirilmeye karşı dirençlidir. Bu, medyumlar tarafından okunamayacağı ve doğaüstü varlıklar tarafından kontrol edilemeyeceği anlamına gelir.

Deadpool ve Wolverine savaşıyor

Genel olarak, Deadpool çok güçlü ve tehlikeli bir karakterdir. İyileştirme faktörü onu neredeyse ölümsüz kılar ve diğer insanüstü yetenekleri onu zorlu bir rakip haline getirir. Yetenekli bir suikastçı ve paralı askerdir ve istediğini elde etmek için güçlerini kullanmaktan çekinmez.

Yani, Deadpool'un ana süper gücü iyileştirme faktörü. Hem de ne iyileştirme faktörü. Yıllar boyunca birçok çizgi romanda, Deadpool'un iyileştirme faktörünün Wolverine'inkinden daha güçlü olduğu tespit edilmiştir. Deadpool her şeyden kurtulabilir. Kafası kesilirse, vücudunu birkaç hafta içinde yeniden büyütür. Hemen hemen her yaradan neredeyse anında iyileşebilir. Patlamalar onun için önemli değildir, çünkü hayatta kalır ve iyileşir. Deadpool'un kemikleri ve kasları bir tür geliştirmeye sahiptir, ancak onu ayakta tutan şey gerçekten de iyileşme faktörüdür.

Wolverine En İyisi

Wolverine ve Deadpool

Hikayesine bakıldığında, Wolverine daha güçlüdür. Deadpool'un Wolverine'e göre pek çok avantajı var, ancak Wolverine'in Hulk gibi düşmanlara karşı savaşta yaptıklarını asla yapamaz. Wolverine ayrıca daha düşünceli ve bilinçli bir dövüşçüdür, ona galibiyet kazandıran hızlı ataklarda çok fazla hasar vermeye eğilimlidir. Her teknik anlamda, Wolverine fiziksel anlamda kesinlikle ikisinden daha güçlüdür. Deadpool da Thanos'la savaştı, ancak Deadpool Mistress Death'ten bazı geliştirmeler almıştı, bu yüzden Thanos'a karşı yaptığı saldırılar göz ardı edilebilir. Dolayısıyla, Wolverine'in Thanos ve Hulk ile olan deneyimlerine bakarak Wolverine'in Deadpool'dan daha güçlü olduğunu söyleyebiliriz.

Şimdi, daha güçlü olmak iyi ve güzel, ancak daha iyi bir soru, ikisi arasında kimin daha tehlikeli olduğudur. Wolverine daha güçlü olabilir, ancak pençelerini kullanmaya odaklanması ve el ele becerileri onu birçok düşmana karşı savaşlarda zayıflatıyor. Deadpool'un adamantium iskeleti ya da pençeleri yok; sürekli ölümcül olması, her zaman hareket etmesi, hasar vermesi ve iyileşmesi gerekiyor. Deadpool'un dövüş stili, beceri tabanı ve şiddete olan yatkınlığı onu Wolverine'den çok daha tehlikeli kılıyor. Wolverine daha güçlü olmasına rağmen, Deadpool ikisi arasında daha fazla dövüş kazanmıştır ve Wolverine'den daha tehlikelidir.

Yine de...

Sizce kim daha güçlü, savaşsalar kim galip gelir? Yorum yapıp fikrinizi belirtmeyi unutmayın.
Wolverine adamantium ile ölüyor